Help Kinderen Te Genieten Van Escape Rooms Met Deze Eenvoudige Tips!

Escape rooms zijn een leuke activiteit voor volwassenen, of het nu voor teambuilding, een vrijgezellenfeest of zelfs voor een date is. Het klinkt misschien een beetje overweldigend, maar kinderen kunnen ook plezier beleven aan het spelen van een escape room. Twijfel je erover om je kinderen mee te nemen naar een escape room? Hier zijn enkele tips die zorgen voor een positieve ervaring en helpen hen te genieten van escape rooms.

Hoe laat je kinderen genieten van escape rooms?

Kies een thema dat geschikt is voor kinderen

Escape rooms hebben een grote verscheidenheid aan thema’s die geschikt zijn voor iedereen, afhankelijk van hun vaardigheden en interesses. Om er zeker van te zijn dat je kind de escape room leuk vindt, kies je een kindvriendelijk thema. Sommige escape rooms zijn uitdagend, met ingewikkelde puzzels en raadsels die voor jongere kinderen te moeilijk kunnen zijn. Als het de eerste keer is dat je kind een escape room doet, kun je het beste beginnen met een eenvoudigere kamer. Zo bouwen ze hun zelfvertrouwen op en krijgen ze een voorproefje van wat een escape room inhoudt. Als ze het een leuke ervaring vinden, kun je geleidelijk overgaan op moeilijkere kamers. Het is belangrijk om ze niet meteen te overdonderen met een moeilijke kamer, je wilt tenslotte dat hun eerste keer leuk en gedenkwaardig is.

Help ze de regels en doelstellingen van het spel te begrijpen

Neem voordat het spel begint de tijd om met je kind te praten en de regels en doelen van de escape room uit te leggen. Zo begrijpen ze wat ze moeten doen en wat er van ze wordt verwacht. Maar overdrijf het niet! Vertel dat het maar een spelletje is en dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Sommige kinderen kunnen zich angstig of bang voelen in een afgesloten kamer, dus het is belangrijk om ze gerust te stellen en ze te laten weten dat er altijd een uitweg is. Laat ze weten dat escape rooms leuk zijn!

Geef je kind makkelijkere taken

Teamwerk is cruciaal bij het spelen van escape rooms. Je moet samenwerken met je team en de taken verdelen voor een grotere kans op succes. We begrijpen dat je vastberaden bent om te winnen, maar je moet niet vergeten dat je teamgenoot een kind is. Zet hem of haar dus niet onder druk om moeilijke taken uit te voeren. Kinderen kunnen zich overweldigd voelen als ze niet zeker weten wat ze moeten doen. Neem de tijd om eventuele vragen te beantwoorden, zodat ze zich zelfverzekerd voelen en klaar zijn om de uitdagingen aan te gaan. Verwacht niet dat ze elke puzzel of raadsel in de escape room oplossen. Geef ze eenvoudigere taken, zoals het verzamelen van alle aanwijzingen die je hebt gevonden, zodat ze zich niet buitengesloten voelen.

Help ze rustig te blijven

Hoewel het uiteindelijke doel van een escape room is om binnen de tijd te ontsnappen, is het essentieel om de focus te verleggen van winnen naar de algehele ervaring. Je wilt zoveel mogelijk voorkomen dat ze zich gestrest voelen in de kamer omdat jij ook onder tijdsdruk staat. Benadruk het plezier van samenwerken, de opwinding van het ontdekken van aanwijzingen en de spanning van het oplossen van puzzels. Deze aanpak helpt kinderen om de reis te waarderen in plaats van zich alleen te richten op winnen. Herinner jezelf eraan dat je wilt dat je kinderen de beste escape room-ervaring hebben die ze nooit zullen vergeten.

Prijs hun inspanningen en vier jullie succes!

Als je eenmaal met succes uit de kamer bent ontsnapt (of zelfs als dat niet is gelukt), prijs dan de inspanningen van je kind en vier hun deelname. Hierdoor zullen ze trots zijn op zichzelf omdat ze het gezin hebben geholpen tijdens het spel en zal hun zelfvertrouwen ook een boost krijgen. Je kunt deze gelegenheid ook gebruiken om te praten over hun favoriete onderdelen van de escape room en wat ze de volgende keer zouden willen doen.

Veel plezier met je kind bij Live Escape

Escape rooms kunnen een leuke en spannende ervaring zijn voor kinderen als je ze op de juiste manier benadert. Als je deze tips opvolgt, kunnen kinderen ten volle genieten en profiteren van de escape room-ervaring. Houd het luchtig, concentreer je op plezier maken en vier de inspanningen van je kind, want het gaat niet alleen om het ontsnappen uit de kamer, het gaat om de herinneringen die jullie samen creƫren! Op zoek naar de juiste escape room voor je kind? Ga naar Live Escape en boek de beste escape room voor jullie.