Hoe Een Escape Room Spelen Als Een Pro

Escape rooms bieden urenlang vermaak, maar het kan een beetje ontmoedigend zijn, vooral als het je eerste keer is. Daardoor kun je overweldigd raken, niet weten waar je moet beginnen, waar je naar moet zoeken en hoe je puzzels moet oplossen.  Als je eenmaal in het spel zit, voel je je ook onder druk gezet door de tijdslimiet, waardoor jij en je team in paniek raken. Maak je geen zorgen, want dat laten we niet gebeuren! Ons geweldige team van escape room-experts heeft een aantal belangrijke tips samengesteld waarmee je elke escape room die je tegenkomt kunt winnen.

Dit is hoe je het doet:

KEN DE REGELS

Voordat je aan het spel begint, moet je de regels van de escape room begrijpen. Vraag de spelleider om de regels uit te leggen en zorg ervoor dat iedereen in je team ze begrijpt. Aarzel niet en stel vragen als je ergens niet zeker van bent. Als je de regels kent, voorkom je straffen en weet je zeker dat je het spel correct speelt.

ZOEK OVERAL

In een escape room moet je overal zoeken. En dan bedoelen we ook echt overal! Beperk je niet tot één plek en zoek naar aanwijzingen op de kleinste en meest onwaarschijnlijke plekken. Niets is daar toevallig omdat elk voorwerp een doel dient. Wees niet bang om meubels te verplaatsen of onder tapijten te kijken, maar wees extra voorzichtig dat je geen dingen breekt in de escape room. Als je vastzit, vraag dan om hints. Dat is waarom de spelleider er is, en hij of zij zal je graag helpen.

TEAMWORK LAAT DE DROOM WERKEN

Denk er niet aan om een escape room alleen te spelen. Waarom niet? Een escape room is een teamspel! Het is belangrijk om samen te werken om puzzels op te lossen en niet te proberen alles alleen aan te pakken, want teamwork is de sleutel tot succes. We zeggen altijd dat mensen het juiste team moeten kiezen en hun vaardigheden moeten combineren om het spel te winnen. Zorg ervoor dat iedereen in je team op dezelfde lijn zit en dat iedereen op de een of andere manier een bijdrage levert. Wist je trouwens dat escape rooms een perfecte manier zijn om de laatste paar uur van je single leven te vieren? Organiseer je gedroomde vrijgezellenfeest bij ons!

RAAK NIET IN PANIEK

In een escape room kun je gemakkelijk overweldigd raken. De meeslepende aard van het spel, de tikkende klok en het type escape room dat je speelt, voegen een stresselement toe. Als je je overweldigd begint te voelen, haal dan diep adem en raak niet in paniek! Vergeet niet dat het maar een spel is. Het moet een leuk avontuur zijn, ook al is het zo spannend als The Boiler Room. Neem even pauze en hergroepeer. Het kan geen kwaad om hulp te vragen als je vastzit

Ontsnap als een pro!

Het spelen van een escape room is een geweldige manier om jezelf en je vrienden uit te dagen. Het maakt niet uit of dit je eerste keer is of niet, speel het als een pro! Met een paar eenvoudige tips kun je in een mum van tijd een escape room pro worden. Dus, waar wacht je nog op? Ga erop uit, boek een avontuur en maak plezier!