a man pointing at an elevator

Escape Room Do's En Don'ts Voor Nieuwkomers

Hoera! Je durft eindelijk een escape room te spelen. Dat is geweldig! Maar voordat je in een leuk avontuur duikt, is het een goed idee om de juiste escape room etiquette te leren die je moet volgen om ervoor te zorgen dat jij en je team een geweldige tijd hebben. In dit artikel lees je wat je wel en niet moet doen als je een escape room-avontuur gaat spelen.

Hier zijn enkele Escape Room Do's en Don'ts om in gedachten te houden:

Doen:

Kom op tijd

Omdat dit je eerste escape room-ervaring wordt, kun je het beste op of voor de geplande tijd arriveren. Escape rooms werken volgens strikte schema’s en te laat komen kan het spel verstoren voor je medespelers. Bovendien wil je niets van de actie missen!

Luister naar de spelleider

Voordat je de escape room binnengaat, zal de spelleider je een aantal regels en richtlijnen geven die je moet volgen. Het is belangrijk dat je goed luistert en je aan deze regels houdt om verwarring of verstoringen tijdens het spel te voorkomen. De spelleider is er om de veiligheid en het plezier van alle spelers te garanderen, dus het is belangrijk om naar zijn instructies te luisteren en om verduidelijking te vragen als dat nodig is. Ze kunnen je tijdens het spel ook hints of aanwijzingen geven, dus let goed op en gebruik die verstandig.

Communiceren en samenwerken

In een escape room is communicatie essentieel. Zorg ervoor dat iedereen in je groep op dezelfde lijn zit en luister actief naar elkaars ideeën en suggesties. Wees niet bang om je stem te laten horen en je gedachten te delen, maar heb ook respect voor anderen en hun ideeën. Onthoud dat een slecht idee niet bestaat in een escape room – elke aanwijzing of theorie kan leiden tot je ontsnapping. Werk dus samen als een team en gebruik elkaars sterke punten in je voordeel.

Niet doen:

Onvoorbereid komen

Als je de beste eerste escape room-ervaring wilt hebben, moet je goed voorbereid zijn. Escape rooms zijn bedoeld om leuk en uitdagend te zijn, dus het is een goed idee om alles te leren wat je moet weten over escape rooms. Zorg ervoor dat je de regels en richtlijnen leest voordat je de kamer binnengaat en kom op tijd om het begin van het spel voor anderen niet te vertragen. Gebruik het toilet en berg persoonlijke spullen op voordat je de kamer binnengaat, want je wilt niet afgeleid worden tijdens het spel. Zorg er tot slot voor dat je je probleemoplossende vaardigheden, creativiteit en een positieve houding meebrengt.

Alles forceren

We begrijpen hoe spannend en overweldigend escape rooms zijn, maar forceer alsjeblieft niets! Escape rooms zijn ontworpen om uitdagend te zijn, maar ze moeten ook veilig zijn. Probeer niets in de kamer te breken of met geweld te openen. Als iets vast lijkt te zitten of moeilijk te verplaatsen is, maakt het waarschijnlijk geen deel uit van het spel. Als een taak fysiek te zwaar lijkt, ga dan niet te ver voor jezelf of je teamgenoten. Geef veiligheid altijd voorrang boven al het andere.

In paniek raken of gefrustreerd raken

Ontsnappingskamers kunnen wat vallen en opstaan vereisen. Het is belangrijk om positief te blijven en niet in paniek te raken als je op een dood spoor zit. Haal diep adem, hergroepeer en probeer het opnieuw. Gefrustreerd raken of ruzie maken met je teamgenoten verspilt alleen maar kostbare tijd en kan de ervaring voor iedereen verpesten. Vergeet niet dat het maar een spel is! En spellen zijn bedoeld om leuk te zijn! Dus heb plezier en geniet van de ervaring met je vrienden en geliefden.

Een epische "eerste ontsnapping" bij Live Escape!

Nu je de juiste escape room etiquette kent, ga op avontuur met Live Escape! Wij bieden vier spannende escape rooms waaruit je kunt kiezen. Bij ons heb je een herinnering voor het leven, dat is zeker! Neem contact met ons op als je vragen hebt.